Serc

Bolsward

OPROEP

Om van deze site een aantrekkelijke en veelbezochte informatiewebsite te maken, zoek ik (historische) foto's van Bolsward. Heeft u foto's (digitaal of niet), die u wilt delen? Neem dan contact op met de beheerder van deze site.

Weersverwachting

Algemeen

Wapen van Bolsward
Vlag van Bolsward

Bolsward (Fries: Boalsert) is de tweede grootste plaats in Súdwest-Fryslân en heeft z’n bekendheid vooral te danken aan het prachtige stadhuis. 


In navolging van de Elfstedentocht, bestaat er ook een roei-, fiets- en stepelfstedentocht. Alle drie zijn het initiatief van en beginnen, doorkruisen en eindigen in Bolsward. 

Actueel

Allerlei actuele zaken, zoals nieuws en een uitgebreide evenementenagenda, kunt u vinden op de website Gemeente Súdwest-Fryslân.

In de maandagenda van Bolsward vindt u alle evenementen van de huidige maand in Bolsward.

Bereikbaarheid en parkeren

Bereikbaarheid

Bolsward ligt langs de A7 en de N359 en is goed bereikbaar per bus.

Met een reistijd van ongeveer 1,5 uur naar Utrecht en Amsterdam (per auto), ligt Bolsward erg gunstig gelegen. 


Parkeergelegenheid

Net buiten het centrum ligt het gratis parkeerterrein Plein 1455. In het centrum geldt vrijwel overal betaald parkeren voor een maximum van 90 minuten. Alleen bij het Raadhuisplein kunt u twee uur staan. Op de Marktstraat gelden afwijkende tarieven.

Maandagenda - April

Donderdag 3 april

Night train to Lisbon

Filmhuis Bolsward

Bron

Zaterdag 12 april

Pieter Derks - Van Nature

In Van Nature gaat Derks met rake blik en troostende woorden op zoek naar het natuurlijke in een gemaakte wereld. Wat is echt, en wat hebben wij erbij verzonnen?

Ons Gebouw, Bolsward, Broereplein 7-8

Bron

Donderdag 17 april

La Grande Bellezza

Filmhuis Bolsward

Bron